Trouwen of samenwonen?

Heeft u het voornemen om te gaan trouwen of samenwonen? Allereerst gefeliciteerd. Wij willen vragen dit voornemen te delen met de HR afdeling van B&S International. HR kan u informeren over de benodigde informatie en zal na ontvangst deze informatie delen met het pensioenfonds zodat alles correct wordt geregistreerd.

samenwonen_trouwen Trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan is voor uw pensioenregeling hetzelfde. U moet dan goed kijken of uw partner bij uw overlijden recht heeft op partnerpensioen. Vindt u dat het partnerpensioen niet goed genoeg geregeld is, zorg dan dat u iets extra’s regelt.

Let op: als u ongehuwd samenwoont, heeft uw partner niet automatisch recht op partnerpensioen bij uw overlijden. Om uw partner daarvoor in aanmerking te laten komen, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld een notarieel samenlevingscontract hebben. Een kopie van dat contract moet worden opgestuurd naar uw pensioenuitvoerder.

Het pensioenreglement vereist dat er binnen twee maanden na aanvang van de gezamenlijke huishouding een ingevuld en ondertekend exemplaar van het formulier verklaring van bestaan van een gezamenlijke huishouding door het pensioenfonds is ontvangen. Dit formulier is te vinden op onze downloadpagina.

Terug naar Pensioen 1-2-3 laag 1

Top